< Pressmeddelanden

1 november 2021

Barnboksapp först ut med ny teknik för att läsa tillsammans på distans

I samband med lanseringen av Apples teknik SharePlay släpper nu barnboksappen Boksnok en ny funktion som innebär att man kan läsa tillsammans på distans. Målet är att göra det lättare för familjer att komma närmare varandra, även om man inte befinner sig på samma plats.

Som flera rapporter visat på har pandemin inneburit att ensamheten ökat bland både unga och äldre. Detta vill Boksnok ändra på genom att erbjuda barnbarn och mor- och farföräldrar ett nytt mysigt sätt att umgås på, även på distans.

"I samband med pandemin har avsaknaden av riktig kvalitetstid varit otroligt jobbig för många mor- och farföräldrar och deras barnbarn. Det ville vi ändra på genom att göra det lättare att skapa en mysig lässtund tillsammans även på distans", säger Monica Fagraeus, vd på Boksnok.

Den nya funktionen, som nu släpps i samband med Apples senaste uppdatering av iOS, innebär att man kan högläsa tillsammans på distans direkt via Boksnok-appen. Detta genom att använda Apples senaste teknik SharePlay. Det enda som krävs är två iOS-enheter och tillgång till Boksnok-appen.

"Vi tycker det är otroligt spännande att vara först med att lansera den senaste tekniken från Apple för att göra lässtunden mer lättillgänglig. Vi strävar alltid efter att ligga i framkant och erbjuda nya roliga sätt att läsa på", säger Gustav Johansson, Produktchef och medgrundare på Boksnok.

I Boksnok-appen får läsaren tillgång till över 1000 barnböcker, något som är möjligt genom samarbeten med etablerade förlag såsom Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Tukan. I appen kan användaren få boken uppläst av en berättarröst, av nära och kära på distans eller läsa på egen hand. Böckerna går även att ladda ner offline.

Så här enkelt är det att läsa tillsammans på distans:

1. Ring den du vill läsa med via FaceTime.
2. Öppna Boksnok-appen, välj en bok att läsa och klicka på “Anslut till SharePlay”. 
3. Boken öppnas och speglas på båda enheterna simultant och ni kan bläddra gemensamt helt utan fördröjning. Högläs boken tillsammans och njut av en mysig stund.

För mer information kontakta:
Gustav Johansson, Produktchef på Boksnok, på gustav@boksnok.se eller 0730 39 27 80.